kremsto zadovoljstvo

I zaslađuje i rashlađuje, gosti uvek traže parče više: Recept za SUPERBRZU TORTU sa keksom i voćem - idealna za 1. maj

0

Ako još niste smislili šta ćete gostima poslužiti nakon roštiljanja ovaj recept je spas u zadnji čas 

BRZINSKA TORTA SA PLAZMOM I VOĆEM
BRZINSKA TORTA SA PLAZMOM I VOĆEM foto: Shutterstock / rom_olik

Pred nama je 1. maj i već uveliko se kuju planovi za okupljanje, odlazak u prirodu, a neki će ostati i kod kuće gde će dočekati goste. To podrazumeva određenu pripremu i dok se muškarci najčešće prihvate mesa i roštilja ženama ne preostaje ništa drugo do da pripreme ukusne slatke đakonije u kojima se uživa nakon porodičnog ručka. 

 

Ako ste u škripcu s vremenom i ne znate kada i da li ćete stići nešto da spremite donosimo vam dezert koji je superukusan, a toliko brzo se sprema da ga možete napraviti i na sam dan pranika. 

 

Pa da krenemo, evo šta je potrebno za pripremu najbrže torte za predstojeći praznik, 1. maj.

Sastojci:

 

  • 12 jaja
  • 300 g mlevenih oraha
  • 300 g mlevenog keksa 
  • 20 kašika šećera
  • još 15 kašika šećera
  • litar mleka
  • 4 kašike brašna
  • 500 g malina
  • 150 g grama šećera u prahu
  • 250 g margarina
  • 200 g izlomljenog keksa
  • 100 g rendane čokolade
  • 3 kesice šlaga

 

RECEPT ZA TORTU SA PLAZMOM
RECEPT ZA TORTU SA PLAZMOM foto: Michelle D. Milliman/Shutterstock

Priprema:

 

Uzeti jaja pa odvojiti belanca od žumanaca i umutiti ih, pa dodati seckane orahe i mleveni keks. Sve dobro umutiti mikserom a onda smesu podeliti na dva dela. Od tih smesa ispecite dve kore. U zavisnosti od šporeta biće vam potrebno oko 20 minuta ako vam je šporet podešen na 180 stepeni.

 

Kada ste ispekli kore, izvadite ih iz pleha i ostavite da se ohlade.

 

U mleko sipajte 20 kašika šećera i mešanjem razmutite šećer. Tu mešavinu, stavite da se kuva, povremeno je mešajući da ne zagori.  Dok se mleko kuva, umutite 12 žumanaca sa 15 supenih kašika šećera i 4 supene kašike brašna. Brašno dodajte tek kada se šećer dobro umuti.

U mleko dodajte žumanca i kuvajte, ali mešajte da ne zagori. Fil je gotov kada dobije lepu kremastu strukturu. Ostavite ga da se ohladi, a potom u njega stavite margarin i šećer u prahu i mutite dok ne dobijete kremastu smesu.

 

Zatim, tome dodajte i lomljeni keks i rendanu ili sitno seckanu čokoladu. Sve dobro sjedinite mešanjem. Na podlogu za tortu stavite jednu koru, a zatim na nju nanesite fil. Preko fila stavite polovinu malina, pa drugu koru i drugu polovinu malina.Tortu ukrasite umućenim šlagom i dekorišite po želji.

 

Torta treba da odstoji malo u frižideru pre nego što je poslužite.

 

Bonus video:

Lignje na morski način 

 

makonda-tracker