RECEPT

Napravite PRVOMAJSKE ražnjiće i uživajte u prazniku: Sočno i marinirano povrće morate baciti na roštilj

0

Krenulo je lepo vreme, što znači češće druženje, proslave na otvorenom i obavezno roštiljanje

Povrćni ražnjići u marinadi
Povrćni ražnjići u marinadifoto: Monique Wüstenhagen / AFP / Profimedia

S obzirom da je tu i 1. maj, dobro je podsetiti se raznih caka za prirpemu roštilja, naći neki nov recept i osvežiti prvomajski jelovnik koji je uvek najslađi.

 

Pored ćevapa, pljeskavica, belog mesa i ostalih gurmanluka koji umeju da se nađu na roštilju, tu su i ražnjići i to od povrća, kako biste napravili dobar balans sa velikom količinom mesišta.

 

Super je i za ljude koji poste ili ne jedu meso, a vama će biti savršen dodatak uz svaki zalogaj.

 

Recept za prirpemu sočnih ražnjića od povrća:

 

  • Glavica karfiola
  • 3 tikvice
  • 2 crvene paprike
  • 500 grama šampinjona ili bilo kojih pečuraka
  • So
  • Biber
  • Maslinovo ulje
  • Limun
  • Beli luk
  • Ruzmarin
  • Peršun

 

 

  1. Povrće lepo operite - tikvice iseckajte ili na kockice ili na deblje krugove, paprike na kockice, šampinjone na polovinu.
  2. U posudu sipajte so, biber, maslinovo ulje, isitnjen beli luk, naseckan ruzmarin, peršun i limun icedite.
  3. Sve povrće stavite u posudu i ostavite da se neko vreme marinira.
  4. Potom uzmite veće štapiće za ražnjiće i ređajte - tikvicu, papriku, šampinjone, i po cvetić karfiola, sve do kraja štapića.
  5. Roštiljajte vaš ražnjić dok ne dobije lepu zlatkastu boju, otprilike 20 ak minuta na žaru koji je malo manje temperature od one za meso.

 

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

 

makonda-tracker